Zonweringen

De buitenzonwering is te verdelen in verschillende soorten, er zijn markiezen, uitvalschermen, knikarmschermen, screens en parasols. Al deze soorten zonweringen hebben te lijden van het wisselvallige klimaat. Wat ooit uw visitekaartje was boven het raam is nu een doorn in het oog. Vogelpoep, schimmel en groene aanslag zorgen ervoor dat het aanzicht van uw huis er niet mooier op wordt. Het zelf reinigen is een intensieve en tijdrovende klus, Knol Cleaning & Coating neemt graag het werk voor u uit handen. Het gebruik van professioneel apparatuur en de juiste reiniging en impregneermiddelen zorgen voor een verbluffend resultaat.

Voorafgaande aan het professioneel reinigen en impregneren van een zonwering wordt eerst bekeken op eventuele reparaties of andere bijzonderheden. Zijn er op- en/of aanmerkingen dan wordt dit meteen met de klant besproken. Op locatie zelf de zonwering reinigen en impregneren of het laten afhalen wordt op basis van de hoeveelheid, bereikbaarheid en eventuele reparaties afgestemd met de klant. Het reinigingsproces duurt gemiddeld 2 uren. Er wordt rekening gehouden met de weektijd, reiniging, controle-check, impregneren.

Markiezen kunnen uit twee uitvoeringen bestaan, een aluminium frame of een houten frame. Bij een markies die opgebouwd is uit houten planken wil het wel voorkomen dat na verloop van tijd het hout zacht wordt (houtrot). Dit wordt veroorzaakt door de verf die begint te bladeren, hierdoor trekt er vocht in het hout. Door het plaatsen van nieuwe geverfde latten zal het framewerk weer jarenlang meegaan.

Bij de rubriek reparaties vindt u de reparatiemogelijkheden.