Voortenten

Voortenten van caravans en campers hebben helaas niet het eeuwige leven, hoe lang een voortent mee gaat hangt van verschillende factoren af. Voortenten die uit het hogere segment komen zullen langer meegaan dan tenten die uit een lager segment komen. Dit heeft te maken met de duurzaamheid van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Voortenten zijn kwetsbaar vanwege het dunnere doeksoort, dit in tegenstelling tot de bootkappen. Aan de hand van het type voortent wordt een behandelingsmethode bepaald. Het reinigingsproces is erg arbeidsintensief.

Het professioneel reinigen en impregneren van een voortent wordt door Knol Cleaning & Coating als volgt uitgevoerd. De voortent wordt eerst bekeken op eventuele reparaties of andere bijzonderheden. Zijn er op- en/of aanmerkingen dan wordt dit meteen met de klant besproken. Het reinigingsproces duurt 3 dagen. Hierbij wordt rekening gehouden met de weektijd, reiniging, droogtijd reinigen, controle-check, impregneren, droogtijd impregneren, polijsten van de plasticramen, smeren en ontkalken van de ritsen en een na-check. Als deze stappen allemaal afgerond zijn kan de voortent in een schone zak geplaatst worden. De plastic ramen worden gerold, hiermee worden lelijke vouwen voorkomen. Voortenten kunnen op drie verschillende manieren aangeleverd worden:

  1. zelf de voortent langs brengen.
  2. de voortent opsturen via de post.
  3. de voortent wordt bij u thuis afgehaald (reiskosten)

Minstens zo belangrijk als de materiaalverschillen is het gebruik van de voortenten. Voortenten die een paar weken in het jaar op de camping krijgen minder te verduren dan voortenten die maanden achtereen op de camping staan. Vuil en vocht tasten de fabriekscoating van het doek aan, na verloop van tijd zal de waterdichtheid minder worden en bestaat de kans dat uw voortent gaat doorlekken. Het vuil wat zich in het doek nestelt zorgt ook voor extra slijtage, zorg er daarom altijd voor dat een voortent na gebruik droog en schoon opgeborgen wordt. Hiermee voorkomt u een hoop ellende.

Bij de rubriek reparaties vindt u de reparatiemogelijkheden.