Gevels

Gevels hebben vaak te maken met organische vervuiling zoals algen, mos en schimmels. Deze worden via de lucht verspreid en nestelen zich in de gevel en op het dak. Het reinigen en impregneren van vuile gevels is een vak apart. Er moet namelijk vooraf een plan van aanpak worden gemaakt op basis van de conditie van de gevel. De verschillen in harde of zachte steen en voegsterktes spelen een rol voor het reinigingsproces. Rekening houden met dergelijke factoren tijdens het reinigen zorgt voor een goed resultaat.

Laat uw gevel door Knol Cleaning & Coating professioneel reinigen en impregneren.

Het reinigen zal voor een mooi en vernieuwend resultaat zorgen. Heet water-/stoomreinigen onder gereduceerde druk wordt door mij het meest uitgevoerd, omdat het de veiligste manier van reinigen is. Indien er bijvoorbeeld graffiti verwijderd dient te worden, dan zal dit gezandstraald worden. Voor elk type ‘verontreiniging’ is een optimale schoonmaaktechniek en schoonmaakmiddel waarvoor gekozen dient te worden. Deze keuzes kan ik snel maken door mijn jarenlange ervaring en opgedane vakkennis.

Het impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, zal onder andere de volgende voordelen opleveren:

  1. er trekt geen vocht meer in de muur
  2. het heeft een isolerende werking
  3. uw buitenmuur krijgt een langere levensduur
  4. het vermijd vorstschade
  5. vuil zal zich minder goed hechten aan de muur

Het hydrofoberen van een gevel is specialistisch werk. Om deze klus uit te voeren is de nodige kennis en het juiste apparatuur vereist.

Knol Cleaning & Coating houdt zich aan de leidraad Wet- en regelgeving gevelreiniging. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd volgens de geldende milieueisen.