Gevels

Gevels hebben vaak te maken met organische vervuiling zoals algen, mos en schimmels. Deze worden via de lucht verspreid en nestelen

zich in de gevel en op uw dak. De wortels dringen in de ondergrond en het vocht hoopt zich op, ook schimmels gedijen uitstekend in deze situatie.

Het reinigen en impregneren van gevels is een vak apart. Er moet van te voren een plan van aanpak worden gemaakt. Dit houdt in dat er goed naar de conditie van de gevel wordt gekeken. Hebben we te maken met een harde steen of zachte steen? Ook de voegsterkte wordt getest. Dergelijke factoren spelen een rol voor het reinigingsproces.

Laat uw gevel door Knol Cleaning & Coating professioneel reinigen en impregneren. Het reinigingsproces zal voor een mooi en vernieuwend resultaat zorgen en het impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, zal u alleen maar voordelen opleveren. Ik zal enkele voordelen benoemen:

  1. er trekt geen vocht meer in de muur
  2. het heeft een isolerende werking
  3. uw buitenmuur krijgt een langere levensduur
  4. het vermijd vorstschade
  5. vuil zal zich minder goed hechten aan de muur

Kort samengevat: het hydrofoberen van een gevel is echt specialisten werk. Om deze klus uit te voeren is de nodige kennis en het juiste apparatuur vereist. Heet water-/stoomreinigen onder gereduceerde druk voer ik het meeste uit, omdat het de veiligste manier van reinigen is. Indien er bijvoorbeeld graffiti verwijderd dient te worden, dan zal dit gezandstraald worden. Voor elk type ‘verontreiniging’ is een optimale schoonmaaktechniek en schoonmaakmiddel. Deze keuzes kan ik snel maken door mijn jarenlange ervaring en opgedane vakkennis.

Knol Cleaning & Coating houdt zich aan de leidraad Wet- en regelgeving gevelreiniging. Dit houdt in dat er volgens een algemene handleiding (factsheets) gewerkt zal worden. De factsheets zijn onderverdeeld in 4 stappen:

  1. Beslisboom
  2. Omschrijving werkmethoden
  3. Beschrijving milieuregels
  4. Definities en technieken

Er zal voorafgaand aan de werkzaamheden als in de praktijk ter plaatse een beoordeling gemaakt worden. Zodat duidelijk wordt hoe de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd volgens de geldende milieueisen.