Boottenten en bootkappen

Wisselvallige weersinvloeden in Nederland hebben een slechte uitwerking op bootkappen en boottenten, algen en schimmels gedijen uitstekend in ons vochtige en steeds warmer wordende klimaat. Deze algen en schimmels tasten het uiterlijk van uw boottent of bootkap aan, nog een belangrijke reden is dat het zeer schadelijk is voor uw gezondheid. Ook voor bijvoorbeeld zeilmakers is het een kleine ramp als ze boottenten of bootkappen binnen krijgen die verschimmeld en groen uitgeslagen zijn. Zij moeten extra maatregelen nemen om te voorkomen dat de schimmels in de andere boottenten of bootkappen terecht komen. Het is daarom belangrijk om tijdig en regelmatig onderhoud te laten plegen.

Reinigen en impregneren is belangrijk voor het behoud van uw boottent of bootkap. De levensduur wordt er door verlengt en ook de uitstraling van uw boot zal weer fris en netjes zijn.

algen en schimmels aanslagna reiniging

Voorafgaande aan het professioneel reinigen en impregneren van een boottent of bootkap wordt eerst gekeken op eventuele reparaties of andere bijzonderheden. Zijn er op- en/of aanmerkingen dan wordt dit meteen met de klant besproken. Het reinigingsproces duurt 3 dagen. Hierbij wordt rekening gehouden met de weektijd, reiniging, droogtijd reinigen, controle-check, impregneren, droogtijd impregneren, polijsten van de plasticramen, smeren en ontkalken van de ritsen en een na-check. Als deze stappen allemaal afgerond zijn kan de boottent of bootkap in een schone zak geplaatst worden. De plastic ramen worden gerold, hiermee worden lelijke vouwen voorkomen.

Door het polijsten van de plastic ramen/vensters zal het zicht ook weer een stuk beter zijn. Ook worden de ritsen ingesmeerd en ontkalkt zodat ze makkelijker lopen.

Doordat Knol Cleaning & Coating de beste producten gebruikt zal het eindresultaat uw verwachtingen waarmaken.

Bij de rubriek reparaties vindt u de reparatiemogelijkheden.